Liduina Processie Basiliek Schiedam
Lidwina van Schiedam
Saint-Liduina-Lidwina-Liduïna-Lidewij

VrijwilligerswerkKerkelijk Vrijwilligerswerk

Sociaal maatschappelijk investeren.

De basiliek heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onder andere door het bieden van vrijwilligerswerk kan ze hier invulling aan geven.

Verbinding met de directe omgeving zoals de omliggende woonwijk laat bewoners van betekenis te kunnen zijn voor de historische waarde van dit erfgoed.

Het gebouw is een monument waar niet alleen kerkelijke activiteiten in plaatsvinden. De Basiliek vormt jaarlijks een plek voor culturele activiteiten. Denk hierbij aan het kerstconcert of andere klassieke uitvoeringen.

Om dit mogelijk te maken zijn vrijwilligers waardevol en vooral nodig!

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Stel gerust uw vraag voor meer informatie of neem contact op.

Vrijwilligers Liduina Basiliek

Binnen de geloofsgemeenschap van de Liduina basiliek spelen vrijwilligers een centrale rol. De parochie kent een aantal kernvrijwilligers. Dit zijn vrijwilligers die belangrijke rollen vervullen als lid van het parochiebestuur, lector, acoliet of koster.

Daarnaast zijn er ook vrijwilligers die zich inzetten als collectant, gastheer of gastvrouw, kerkwacht, het bezoeken van ouderen of zieken, het schoon houden van de kerk, tuinonderhoud, verzorgen van drukwerk, bezorging van parochieblad of aan de website.

Dat de Basiliek altijd mooie verzorgt is met bloemen is dan ook te danken aan de bloemenvrijwilligers. Dat de Basiliek vaker open kan zijn voor bezichtiging komt dankzij de kerkwachten.

Veel parochianen doen vrijwilligerswerk binnen de geloofsgemeenschap. Echter is een parochiaan niet per definitie een vrijwilliger. Wel doen veel parochianen vrijwilligerswerk. Maar je hoeft niet parochiaan te zijn om vrijwilligerswerk te mogen doen.

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Stel gerust uw vraag voor meer informatie of neem contact op.

Vrijwilligers gezocht!

Tuinvrijwilliger

Bloemen vrijwilliger

Kerkwachten

Copyright © 1880 - 2022 Mannenkoor In Honorem Dei | Singel 104, 3112 GS Schiedam | Zuid-Holland | Sponsored by WPML | HTML sitemap