Franssen Organ Liduina Basilica Schiedam
Altaar Liduina Basiliek Schiedam
Kerkmis Basiliek Schiedam
Annelies Prins

Annelies Prins

Ambassadeur van het Gregoriaans mannenkoor IHD

Ambassadeur Schiedam – Gregoriaans mannenkoor IHD

Beroep: Zangdocente / Concertzangeres/Dirigent
Sinds: 2000
Afgestudeerd: Conservatoriumdiploma’s Rotterdam en Den Haag.
Actief in de stad: Schiedam

Waarom ambassadeur Gregoriaans Erfgoed: De gezangen mogen niet verloren gaan. Ik vind het van groot belang dat de Gregoriaanse gezangen in stand worden gehouden. Vanuit de muziekgeschiedenis bezien hadden we nooit de klassieke muziek gehad als er geen Gregoriaans was opgeschreven en bewaard gebleven. Het gaat mij dan ook niet om het kerkelijk instituut maar puur om de muziek. Dit mag niet verloren gaan. Hulde aan mensen die zich blijven inzetten om die gezangen in te studeren en repeteren en leren lezen. Het schrift is anders en daaruit is het huidige notenschrift ontstaan.

Contact gegevens

Webite: Operazang
Mail: annelies.prins@me.com
Telefoonnummer: 06-26330285

Mannenkoor IHD werft ambassadeurs, waaronder Schiedam, om gregoriaanse gezangen en het koor als erfgoed te promoten en te behouden.

Ambassadeurs hebben een sterk muzikaal netwerk, kennen veel muzieklocaties, koren, zangers & kerken. Dit netwerk vormt het speelveld om het Gregoriaans erfgoed blijvend onder de aandacht te brengen.
Iedere ambassadeur wordt ondersteund met middelen die gratis ter beschikking worden gesteld, zoals posters & flyers. Op deze manier kan informatie verspreidt binnen het professioneel netwerk.
Iedere stad heeft maximaal 1 ambassadeur. Deze heeft het exclusieve recht om namens IHD dit erfgoed te promoten.
Mannenkoor In Honorem Dei voelt zich enorm gesteund met alle inspanningen om het erfgoed van de gregoriaans gezangen te verspreiden & te behouden.

“In Honorem Dei is aangemeld bij het netwerk van Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed in Nederland.
Het Immaterieel Erfgoed Nederland voert het UNESCO Verdrag ter Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed uit in Nederland. Het samenstellen van een inventaris van immaterieel erfgoed hoort daarbij.
Het verzoek van het koor door te willen naar de vaste inventaris is geaccepteerd. Dit betekent dat er een erfgoedplan komt voor het behoud van dit immaterieel erfgoed.”

Copyright © 1880 - 2022 Mannenkoor In Honorem Dei | Singel 104, 3112 GS Schiedam | Zuid-Holland | Sponsored by WPML | HTML sitemap